Volvette en getoaste Sojabloem
Volvette en getoaste Sojabloem is niet voor niets één van de meest gebruikte basisproducten! Naast dat het een goede smaakmaker is, is het ook rijk aan verschillende aminozuren en onverzadigde vetzuren. Dit is een belangrijke eigenschap, aangezien een vis niet ruikt en proeft zoals wij dat doen. Vissen detecteren (ruiken) aminozuren in het water. Onverzadigde vetzuren zijn de gezonde vetten die wij, maar ook vissen nodig hebben om te overleven.
Dankzij het eiwitpercentage van meer dan 40% wordt de uiteindelijke boilie een stuk eiwitrijker. Ook zorgt deze soja voor een goed draaibare boiliemix. In veel gevallen kun je zelfs wel 1/3 deel soja gebruiken.
In tegenstelling tot de niet vette Sojabloem, zijn in volvette Sojabloem de vetten en oliën bewaard gebleven. Hierdoor heeft het product een gele kleur en een volle smaak en geur. Wil je meer vocht kunnen toevoegen aan je boiliemix, kies dan voor de ontvette sojabloem. Dit meel is zwaarder en witter van kleur wat soms wenselijk kan zijn als je met kleurstoffen werkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.