Pop-up mix
Een kant en klare pop-up mix, voor het maken van pop-ups.
Met deze pop-up mix maken wij ook onze eigen pop-ups, en wij zijn zeer tevreden over deze mix.
Het is een mix op melkeiwitten basis, waar ook ei poeder in is verwerkt. Hierdoor hoef je zelf geen eieren meer toe te voegen aan de mix.
We hebben een richtlijn voor het werken met deze pop-up mix, maar voor alles geldt dat je er zelf mee moet experimenten wat in de praktijk werkt.
- Pak de gewenste hoeveelheid water, en voeg hier je flavour, vloeistoffen en conserveermiddel (15 ml per 100gr) aan toe en meng goed. Voor 100gr popup mix adviseren wij om +/- 60ml vocht toe te voegen.
- Voeg de pop-up mix toe aan de vloeistoffen, en meng tot je een dikke, soepachtige consistentie hebt bereikt.
- Voeg geleidelijk poeder (bijvoorbeeld aroma’s en triggers, max 10-15%) toe totdat je een pasta/deegachtige consistentie bereikt waarbij het niet aan je handen blijft plakken, laat de mix daarna een half uurtje rusten in een afgesloten kom.
- Indien gewenst kan je nog iets vocht toevoegen na het rusten, rol het mengsel daarna tot de gewenste grootte. (met de hand, of met een rolplank)
- Breng een pan met water aan de kook en laat het dan sudderen op middelhoog vuur (belangrijk om zwelling te voorkomen).
- De suddertijd kan variëren afhankelijk van de grootte van het aas dat je hebt gerold, bijvoorbeeld voor aas van 12 mm een suddertijd van 1 minuut en 30 seconden, voor aas van 14 mm 1 minuut en 45 seconden, enz. Voeg niet te veel aas tegelijk toe om de temperatuur van het water te behouden, doorgaans is 20-30 stuks per keer voldoende.
- Laat het gekookte aas uitlekken op een absorberende handdoek of papier en laat het vervolgens drogen en afkoelen.
- Laat het aas grondig drogen in een droge omgeving gedurende ongeveer 3-5 dagen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.