Sojabloem Ontvet
Sojabloem is niet voor niets één van de meest gebruikte basisproducten! Naast dat het een goede smaakmaker is, is het ook rijk aan verschillende aminozuren. Dit is een belangrijke eigenschap, aangezien een vis niet ruikt en proeft zoals wij dat doen. Vissen detecteren (ruiken) aminozuren in het water.
Dankzij het eiwitpercentage van meer dan 48% wordt de uiteindelijke boilie een stuk eiwitrijker. Ook zorgt deze soja voor een goed draaibare boiliemix. In veel gevallen kun je zelfs wel 1/3 deel soja gebruiken.
In tegenstelling tot de vette Sojabloem, zijn in ontvette Sojabloem de vetten en oliën niet bewaard gebleven. Hierdoor heeft het product een bijna witte kleur. Ontvet sojabloem is minder verzadigend, dus vooral goed te gebruiken tijdens de winter, of in het vroege voorjaar. Ook bij het voeren met grotere hoeveelheden kan het lonen om ontvet sojabloem te gebruiken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.