Griesmeel Steenuil

Een close-up van tarwegriesmeel steenuil, een fijne griesmeel van tarwe, gebruikt als basisingrediënt in boilies om de textuur te verbeteren.

Tarwegriesmeel (Steenuil)

Tarwegriesmeel Steenuil is de binnenste kern van de tarwekorrel; een harde witte korrel; de gries. Het is niet voor niets één van de meest gebruikte basisproducten. Tarwegriesmeel is rijk aan koolhydraten en het is een relatief goedkoop product.

Iedereen kent wel de beroemde griesmeelpudding, een harde en taaie pudding. Dit is nu precies de werking van griesmeel: het heeft een goede binding en hardt zeer goed uit.
Ook na langere tijd onder water zal een boilie waar voldoende tarwegriesmeel in verwerkt zit, nog erg hard zijn.

Tarwegriesmeel is wit maar heeft weinig invloed op de kleur van de boilie. Ook heeft het geen invloed op de smaak, waardoor er genoeg ruimte is om te experimenteren met smaakvolle ingrediënten.

Aanbevolen dosering 25-30% (max. 40%)

EN/ DE/ NL/ FR 

Analytical components, Analytische bestandteile, Analytische bestanddelen,
Constituants Analytiques :

Crude Protein / Rohprotein / Ruw eiwit / Proteines Brutes : 10,4%
Crude fat / Rohfett / Ruw vet / Matieres Grasses : 1,2 %
Crude Fibre / Rohfaster/ Ruwe celstof / Cellulose Brute : 3,1%
Crude Ash / Rohasche / Ruwe As / Cendres Brutes : 7%

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.