Chilipeper is ongekend populair in de boilie-wereld. Cayennepeper is dat een stuk minder, en dat is misschien wel onterecht:
Cayennepeper is een hete, rode peper die behoort tot de Capsicum annuum-familie van chilipepers. Het staat bekend om zijn intense hitte en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gerechten en als natuurlijk supplement vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen.
Cayennepeper wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen. Het wordt verondersteld de spijsvertering te bevorderen, de stofwisseling te stimuleren, de bloedcirculatie te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Capsaïcine, het actieve bestanddeel in cayennepeper, wordt ook gebruikt in sommige actuele crèmes en zalven vanwege zijn pijnstillende eigenschappen.
Cayennepeper is ook een bron van verschillende voedingsstoffen, waaronder vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine K, kalium en vezels.
Kortom, een zeer interessant product, waar de karper ook echt wat aan heeft!
Dosering maximaal 3%
Analytische bestandsdelen / Analytischen Bestandteile / Analyse:
Vochtgehalte: <10%,, Totaal eiwitgehalte : 0,2 gram Totaal vetgehalte : 0,3 gram, Totaal koolhydraatgehalte : 1 gram, Voedingsvezel : 0,5 gram
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.